Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 21 лютого 2017 р.

Міжнародний день рідної мови

21 лютого у ЗОШ І-ІІ ступенів с.Котівка проходив Міжнародний день рідної мови. З метою зміцнення ролі рідної мови як важливого чинника культурної самобутності був проведений «диктант єдності» та літературна година «Єдиний скарб у тебе – рідна мова».
Завершенням Дня став  мовознавчий квест  «Плекаймо гроно мовної лози».
Учасники  придумали назви команд та свої гасла. Учитель української мови і літератури Гевко А.Ф. розповіла правила квесту та побажала вдало пройти усі етапи. Команди помандрували власними маршрутами за спеціальною картою. Шлях до вирішення завдань був захоплюючим і пізнавальним, адже кожна з 7 зупинок містила цікаві завдання, до вирішення яких гравці докладали свої навички, розумову активність та творчість. 
На зупинці «Фразеологічний калейдоскоп» діти поринули у світ фразеологізмів. Свою орфографічну грамотніть учні показали на зупинці «Грамотій». Креативними були зупинки «Патріот» та «Народ про слово», на яких школярі проявили свій художній талант.
Довелось учасникам згадати і поезії, щоб успішно пройти етап «Редактор». У конкурсах «Юні філологи» та «Бліц-турнір» гравці показали свою кмітливість, розширили та поглибили знання про свою країну, традиції, рідну мову.

Переможцем на шляху до мовного Олімпу стала команда «Берегиня», команда «Мовознавці» - ІІ місце, «Поліглоти» - ІІІ місце.  
Диктант єдності



Літературна композиція "Єдиний скарб у тебе - рідна мова"















Немає коментарів:

Дописати коментар