Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Великий піст - благодатний час покаяння

    Переживаємо чудовий, прекрасний час, який ми всі любимо- час  покаяння, очищення, навернення – час  Великого посту.
    Великий піст  - це школа покути, в якій  можна поглибити свою віру, робити діла милосердя, духовно збагачуватись.
   Найважливішою умовою  посту є відновлення нашої душі через щоденну молитву, часту Сповідь та Святе Причастя. Звертаємо свою увагу на боротьбу з поганими звичками. Може на щось ми витрачаємо занадто багато часу? Якщо, наприклад, менше дивитися телевізор чи сидіти за комп’ютером, то обов’язково знайдеться хвилинка, щоб допомогти батькам, комусь зробити приємну несподіванку. Замало є уникати гріхів, треба робити добрі вчинки.
    Крокуючи  дорогою до Воскресіння,  ми у своїй дружній  шкільній родині  створили  куточок «Наша мандрівка Великим постом». Страсні ікони, Розп’яття Ісуса Христа, Хресна дорога Спасителя  пригадують усім учням школи про особливий час покаяння. У центрі куточка ми розмістили «Дерево добрих справ», яке протягом сорокаденної мандрівки діти прикрашатимуть квітами - своїми добрими ділами, які будуть робити протягом цього часу. З кожним днем наше шкільне деревце все більше розцвітає, воно росте і міцніє, «проростає» добрими справами школярів.
  Великий піст – це час наближення до Бога. Не знеохочуймося, встаньмо зі сну гріха, розбудімо у серці те відвічне, потаємне прагнення Бога і, вдивляючись у світлий життєдайний Хрест, ввійдімо у радість Христового Воскресіння.
                 Тож нехай наш піст буде:
*      в тайні, злучений з молитвою
*      з радісним серцем, а не похмурим обличчям
*      з готовністю до добрих діл

                  Щасливої нам усім мандрівки  Великим постом!



Дерево добрих справ

Немає коментарів:

Дописати коментар