Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Районнийсемінар

7 жовтня 2016 року відбувся районний виїзний семінар-практикум для вчителів суспільних дисциплін «Краєзнавча робота на уроках історії як складова формування національної свідомості учня» у формі екскурсії у м. Бучач під керівництвом методиста Гусятинського РМК Коваля О.А.
Семінар проводив учитель історії та правознавства, директор ЗОШ І-ІІ ступенів с.Котівка, заслужений працівник освіти України Волощук Іван Станіславович разом із колегами Худзік О.Д., учителем основ християнської етики, та Сагайдак Л.Т., завучем школи.
Учителі історії району ознайомилися з:
·        системою роботи школи по організації краєзнавчої роботи з учнями як основою національно-патріотичного навчання учнів (І.С.Волощук);
·        співпрацею з церковною громадою з організації духовно-краєзнавчої роботи 
 (Худзік О.Д.);
·        з проведенням інтегрованих заходів з різних предметів як основи формування системи знань учнів про рідний край (Сагайдак Л.Т.),
а також отримали  «Методичні рекомендації щодо організації краєзнавчої роботи в школі учителем історії».
   У місті Бучачі вчителі Гусятинського району відвідали історико-архітектурні пам’ятки, пов’язані з іменем Іоана Георгія Пінзеля, всесвітньо відомого скульптора, краєзнавчий музей, арт-двір, де народився лауреат Нобелівської премії Шмуель Агнон, монастир отців Василіан та колегіум ім.Святого Йосафата.

            Учасники семінару зробили висновок, що екскурсії учнів шкіл у м.Бучач значно розширять їх духовний, культурний та історичний кругозір, закладуть важливий камінь у їх національно-патріотичний фундамент виховання.




Немає коментарів:

Дописати коментар