Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 8 грудня 2015 р.

Цікава екскурсія


Учні нашої школи відвідали Гусятинський краєзнавчий музей, місце, де зустрічаються сьогодення й минуле. Коли проходиш по його залах, то почуваєш, як дух збіглих часів наповнює тебе. Екскурсію проводила екскурсовод-науковець, яка цікаво розповіла про історію Гусятина та Гусятинського краю.
Музей створений у 1979 році. У 1980 році удостоєний звання «народного музею». З 1982 року — відділ Тернопільського краєзнавчого музею, а з 2001 року — самостійний підрозділ відділу культури Гусятинської райдержадміністрації.
 У його фондах зберігається понад 16 тис. експонатів, у експозиційних залах демонструється 3,4 тис. У складі музею три відділи: природи, археології, історії.  Спеціальні стенди розкривають особливості природи Гусятинського краю, його досягнення в економіці.
Учні побачили унікальні колекції: викопні рештки кісток мамонта і динотерія, кам’яні та бронзові знаряддя праці, гончарні вироби, тощо.
Вони також ознайомилися з експозицією городища-святилища Богит, яке входило в «Збруцький культовий центр», що оформлена в приміщенні малого експозиційного залу музею у вересні–жовтні 2009 року. Вона стала візитівкою краю і дуже цікавим об’єктом для потоку туристів. Святилище є пам’яткою археології національного значення.



Немає коментарів:

Дописати коментар