Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 1 грудня 2015 р.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом



1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі CНІДом. В цей день, починаючи з 1988 року, традиційно проводяться заходи, основним завданням яких є нагадування про важливість боротьби зі Снідом та про профілактику недуги.
     Нове захворювання, яке отримало назву СНІД - Синдром набутого імунодефіциту, було зареєстровано Американським центром контролю за захворюваннями в 1981 році. На сьогоднішній момент поширення цієї недуги досягло масштабів глобальної епідемії, яка несе загрозу існуванню людства.
   Зокрема, в Україні з кожним роком зростає кількість випадків зараження ВІЛ-інфекцією, яка призводить до розвитку Сніду. Згідно зі статистичними даними, з початку 2014 року в країні зареєстровано понад 16 тисяч нових випадків. А, починаючи з 1987 року, офіційно в нашій країні зареєстровано понад 260 тисяч випадків зараження ВІЛ та більше 34 тисяч смертей від недуги.
   З метою формування уявлення про хворобу століття, вироблення поведінкової мотивації до збереження свого здоров’я, формування толерантного ставлення до людей з ВІЛ у школі була проведена година інформування на тему:"Снід: подумай про майбутнє - обери життя". 
  



Немає коментарів:

Дописати коментар